28 augusti 2014

SVERIGETOPPLISTAN v 35 Ariana och Aronchupa veckans raketer

En mycket svensk singel och ett mycket Sverigekopplat album är veckans två hetaste titlar på Sverigetopplistan.

På singellistan – som fortfarande toppas av franska Lilly Wood & The Prick – är det Borås egen Aronchuba – Aron Ekberg – som nu klättrar från 36 till 10 med I’m An Albatraoz [Aron Ekberg/Sony Music][Copyright Control], en låt som aspirerade på etiketten årets sommarlåt redan 2013 men som som först nu ”släppts på riktigt.” På plats 56 finns bästa nykomling, Colbie Caillet med Try [Universal/Universal Music].

Apropå singellistan så är veckans bästa nykomlingen ett uppenbart hitdrivet album, och hitmakarna är svenska. Amerikanskan Ariana Grande har på sitt nya album My Everything [Universal/Universal Music] inlett med två singlar med Max Martin [MxM/Kobalt] som en av låtskrivarna/producenterna, Problem respektive Break Free. På albumet finns det fler svenskar, exempelvis Carl Falk och Peter Svensson.

På förstaplatsen återvänder First Aid Kit efter dussinet veckor på listan med Stay Gold [Columbia/Sony Music]. För det stora klättrande står Rockbjörnen-vinnarna The Fooo vars Off The Grid tar steget från 30 till 10 [Artist House/Sony Music].

Compilationslistan har en ny etta i form av The Fault In Our Stars [Atlanticv/Warner Music] medan en nykomling, Passione Italia!, [Columbia/Sony Music] går in som nummer 4.

Lars Nylin

http://www.sverigetopplistan.se/