21 augusti 2014

POLAR MUSIC TALKS Heldag på Rigoletto

På måndag arrangeras årets Polar Music Talks på Rigoletto i Stockholm. Polar Music Talks tar tillvara på den unika kompetens som samlas i Stockholm i samband med Polarprisceremonin och konceptet bygger på verbala ”jam sessions” som suddar ut gränser och bygger broar mellan kultur, medicin, teknik, näringsliv, kreativitet och musik. De senaste åren lockat fullt hus till seminarierna på Rigoletto i Stockholm.

Polar Music Talks 2014 inkluderar samtal kring ämnen som ”Den musikaliska hjärnan”, ”Mångfald”, ”Jämställdhet mellan könen”, ”Trendspaning” och ”Kollektivt skapande i den digitala eran”. Årets tema är True Diversity.

Den legendariske Billboard-redaktören Fred Bronson diskuterar trendspotting med Universal Musics nordiske Senior Vice President Per Sundin och Ted Persson, co-founder/Chief Innovation Officer Great Works.

Jan Gradvall samtalar med Dave Edmunds, den engelske sångaren och gitarristen från Rockpile som är på plats i Stockholm för att ta emot Polarpriset för Chuck Berry, som på grund av sjukdom tyvärr inte kan närvara personligen. Musikindustrins redaktör Claes Olson samtalar med bluesprofessorn Billy Altman, en grammisbelönad musikprofessor, historiker och skribent som skriver i bl.a New York Times, The New Yorker, Rolling Stone och Esquire. Billy Altman är curator för National Blues Museum och har tidigare även varit curator för Rock and Roll Hall of Fame.

SKAP deltar med utgångspunkt i organisationens mångfalds- och jämställdhetssatsning och under rubriken ”Making History Herstory” deltar SKAP:s projektledare för mångfalds- och jämställdhetssatsningen, Lina Thomsgård, som berättar om arbetet med att skriva om historien för att påverka musikbranschens framtid.

Dessutom medverkar bl.a Efva Attling, Hyper Island, Patrick Woodroffe, Martin Ingvar, Nigel Osborne, Niclas Kjellström-Matseke, Wilhelm Carlsson, Chiara Bombieri-Morales, Pär Johansson, Rebecka Törnqvist, Ametist Azordegan, Sten Nordin, Monica Ekmark, Sven Ahlbäck, Nisha Besara, Jonas Norberg, Åsa Nilsonne, Fredrik Österling och Mats Jankell.

Liksom förra året är Alfons Karabuda, ordförande i SKAP, ECSA samt Polar Music Prize prisnämnd, konferencier.

Polar Music Talks 2014 arrangeras måndag 25 augusti kl 09.00-16.00 på Rigoletto, Kungsgatan 16 i Stockholm. FAYE, Sixten and the Cupcakes och Jazzfabriken
(studenter från Ingesund Musikhögskola, Karlstad Universitet) spelar och Niklas Mesaros gör ett spoken word-performance.

Polar Music Talks arrangeras av Polar Music Prize med stöd från Svenska Postkodlotteriet och Stockholm Stad. Evenemanget spelas in av UR Kunskapskanalen.

Lars Nylin

Bilden: Alfons Karabuda och Timbuktu samtalar på Polar Music Talks 2013. Foto: Kjell Holmstrand

Länk: 

Arrangemanget kräver inbjudan – ansök här: www.polarmusicprize.org/talks