6 augusti 2014

SKIVBOLAG Linnea Olsson till Sony Music

Sony Music har inlett ett samarbete med Linnea Olsson, aktuell med singeln och kommande albumet Breaking And Shaking och nyligen Sverigeaktuell vid Peter Gabriels besök.

Efter att den senaste tiden spelat i Peter Gabriels band under turnén So – Back To Front – där Linnea Olsson också var öppningsakt intill Jennie Abrahamson – är det nu klart att sångerskan och cellisten släpper sitt andra album den 15 oktober 2014 via Sony Music.

Olsson har gjort sig ett namn som cellist och sångerska på scen med artister som Ane Brun, Frida Hyvönen – och givetvis Gabriel, som hon i november återigen ger sig ut på turné med. Hon flyttade nyligen till Stockholm. Breaking And Shaking är uppföljaren till Ah!, vilken CMJ beskrev med orden ”som något från Sufjan Stevens om Sufjan Stevens gjort hela ”Michigan” med endast en cello”.

Lars