24 juli 2014

TV Låga siffror för Allsången

SVT:s Allsång på Skansen har fortsatt problem med lägre tittarsiffror än tidigare säsonger. Tisdagens program med bland andra Darin, Titiyo och Electric Banana Band hade de lägsta tittarsiffrorna hittills i sommar. Enligt MMS preliminära siffror MMS tittade 1,19 miljoner på programmet.

Säsongspremiären av Allsång på Skansen lockades under den nya programledaren Petra Marklund 1,75 miljoner tittare, förra årets säsongsstart hade 2,13 miljoner.

Veckan därpå var siffran nere vid 1,2 miljoner. Det tredje programmet gick upp till 1,36 miljoner följt av att förra veckans allsång lockade 1,5 miljoner. Men nu gick alltså siffrorna åter ner med följden att kvällstidningarna börjat skildra konkurrensen med TV4:s allsångsprogram med Lotta Engberg som ”allsångskriget.” Det senaste avsnittet av Lotta på Liseberg hade 822 000 tittare.

– Jag tycker att vi levererar bra, vi gör så bra program vi kan, säger Per Rådelius, projektledare för Allsång på Skansen, till Dagens Media. När tidningen frågar om hans teorier om nedgången svarar Rådelius:

– Om jag visste det skulle jag säga det, vi jobbar varje vecka med att göra ett så bra program som möjligt.

Lars Nylin