2 juli 2014

ARTIST Viktoria Tocca klättrar högt på Billboard-lista i USA

Viktoria Tocca klättrade i förra veckan från plats 10 till 8 på den amerikanska försäljningslistan Billboards Hot Single Sales med sin singel We’re Still Young. Singeln är den svenska sångerskan första produktion med sikte på USA och Viktoria Tocca är fortfarande inte kontrakterad till något skivbolag, men arbetar med ett amerikanskt management baserat i New York.

2011 tog Viktoria Tocca – som på den internationella musikscenen har arbetat mycket i både Tyskland och USA – hem segern med sin låt Dark Waltz i kategorin Best Classical på den internationella musikgalan Hollywood Music in Media Awards i Los Angeles. Året efter vann hon hela nio priser på Indie Music Channel Awards i LA, inklusive kategorin Artist of the Year. 2013 följdes detta upp med ytterligare fem priser på galan.

I Sverige är mest känd för att ha spelat Christine i musikalen Phantom of the Opera och stora roller i bl.a Evita, Ludwig II, Musikäventyret  Arn de Gothia och Åsa Jinders musikal Det hände i Hårga i rollen som Hanna. 2004 klättrade hon på Svensktoppen med sin Martin Stenmarck-duett I ljus och mörker.

– Det är naturligtvis jättekul att allt hårt arbete betalar av sig, det känns som en riktig arbetsseger och nu är vi ju såklart extra motiverade inför nästa singel och albumsläppet, berättar sångerskan.

– Vi har inte satt något datum för albumet än, men nu blir det ju till att smida medan järnet är varmt, så jag åker tillbaka till New York och fortsätter inspelningarna redan i mitten av juli.

Viktoria Tocca har själv skrivit We’re Still Young tillsammans med amerikanska producenten Tony Coluccio, som är mest känd för remixar till artister som Beyonce, Michael Jackson, Madonna och senast Disneys stora hit Let It Go.

Claes Olson