15 juni 2014

SCEN Måndagsklubben Shangri-La presenterar livemusik på Berns Terrassen

I sommar satsar Berns Terrassen i Stockholm för första gången på en klubb med liveframträdanden av artister och band. För måndagsklubben Shangri-Las blandning av artister, band och DJ:s i olika genrer svarar Corinne Nystedt och Martin Wallin.

Corinne Nystedt har varit aktiv i klubb- och livebranschen i många år och driver även bl.a Corinne Management. Martin Wallin är DJ, bokare och klubbarrangör från Tpc Stockholm och en av skaparna bakom subkultursklubbarna Chicago och Vidrig.

Tillsammans utlovar de två klubbarrangörerna ”utopisk sommarvibbsmusik”.

– Klubben kommer vara en unik och fiktiv plats där människor får mötas, dansa och lyssna på bra musik!

De senaste veckorna har man bl.a haft Crying Day Care Choir, New Reggae Order & Twang System och Warner Musics releaseparty för For BDK på programmet. Den här veckan står den från New York nyligen hemkomna Ida Long på scenen.

”Med sin drömska musik, en personlig röst och ett eget och ytterst konstnärligt utryck har Ida Long sedan det första genombrottet i samband med sin Björk-hyllning på Riche Polar Music Prize Party 2010 sakta en säkert lagt världen för sina fötter. Ida Longs framträdande i samband med utdelningen av Regerings Musikexportpris 2012 rörde Marie Fredriksson till tårar och den engelska musiktidningen Uncut har jämfört henne med Madonna. I Berlin och New York har hon vunnit internationella priser för sin sång i Mad Men-trailern Mad World. I år har hon klättrat på listorna i Japan med två olika Tokyo-baserade samarbetsprojekt och nyligen lade hon sång på ett spår med Koreas svar på Avicii som spås bli en stor hit. Senare i år är hon även aktuell som sångerska på Baron Banes kommande album.
Nyligen hemkommen från New York (där videon Doll spelades in) och efter ett flertal soloturnéer runt om i Europa – där hon bl.a uppträtt på flera klubbar i Berlin, London, Paris och van Gogh-muséet i Amsterdam – gör hon nu Sverige-comeback på Berns. Tillsammans med sina dansare och produktionsteamet Mintelligence skapar Ida Long stämningsförtätad, melodisk electropop med ett hypnotiskt pulserande beat som stimulerar det sinnliga likväl som det fysiska, dansanta. Till referenser hör såväl Kate Bush, Björk, Everything But The Girl, Robyn och Goldfrapp.”

Resident DJ är Young Bear Militär.

Lars Nylin

Shangri-La / Berns Terrassen, Stockholm sommar 2014

05/05 – Live: Crying Day Care Choir, DJ: Gabriel Mittleman & Bill Nystedt

12/05 – DJ: Estated, Deku Deku & Juke Nukem

19/05 – Live: Vera Sky, DJ: Isis & Fisher

26/05 – Live: New Reggae Order & Twang System, DJ: Berserk

02/06 – Releasefest: For BDK, DJ: Young Bear Militär (Resident DJ)

09/06 – Live: Leea, DJ: Cecilia (Dear Piaff) & Michaela (Barfota barn)

16/06 – Live: Ida Long, DJ: Young Bear Militär (Resident DJ)

23/06 – Live: tba, DJ: Young Bear Militär (Resident DJ)

30/06 – Live: Jaquline Ronneklew (tbc), DJ: Revolverkäke & Young Bear Militär (Resident DJ)

07/07 – Live: Ett Band, DJ: Carl Sykes & Young Bear Militär (Resident DJ)

14/07 – DJ: Gabriel Mittleman & Bill Nystedt

21/07 – Young Bear Militär’s Birthday Bash

28/07 – Live: The Moves, DJ: Sebastian Lidén (Klubb Fantastiskt) & Young Bear Militär (Resident DJ)

04/08 – Live: Linn Öberg, DJ: Tr4sig & Young Bear Militär (Resident DJ)

11/08 – Live: Laserpistolerna, DJ: Young Bear Militär (Resident DJ)

18/08 – Live: Noomi, DJ: Young Bear Militär (Resident DJ)