10 juni 2014

MANAGEMENT Peace & Love-aktuella Great Garb tecknar managementavtal

Nybildade Sverker Music Management har tecknat avtal med det svenska indierockbandet Great Garb, som i maj släppte sin andra singel 91 / Wasn’t It Easy och 4-5 juli spelar på Peace & Love World Forum i Borlänge.

Great Garb debuterade 2013 med singeln Her Moves. Med Håkan Sörle (Mando Diao, Miss Li, The Baboon Show m.fl) som producent följde man i våras upp debuten med singeln 91 / Wasn’t It Easy.

I sommar är Great Garb aktuella för medverkan på ett flertal olika festivaler runt om i landet, bl.a Peace & Love World Forum 4-5 juli. De är även aktuella för ett antal utländska spelningar i höst, bl.a i Tyskland.

Nu har bandet tecknat avtal med nystartade Sverker Music Management i Stockholm.

– Mitt första möte med Great Garb var bara för ett par veckor sedan på Trigger Creative Camp där de gjorde en utmärkande spelning på en av showcase-scenerna, berättar Malin Jonsson, som driver Sverker Music Management och tidigare har arbetat med bl.a Popadelica och Comedia / Claes Olson Media.

– Bandet är otroligt samspelt med ett självklart driv och har flera starka låtar med bra texter. De lever helt för sin musik och är beredda att verkligen satsa allt. Jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att uppnå de mål vi nu har satt upp för Great Garbs närmaste framtid.

Great Garb består av Erik Hases (sång/bas), Stefan Söderqvist (gitarr/sång) och Dennis Filatov (trummor) från Hedemora.

– Bandet har ett sound som kombinerar klassisk pop-arkitektur med ett råare sound som känns levande och rakt på sak. Med Eriks unika sång-ID med blir Great Garb komplett!

– Vi är oerhört förväntansfulla och peppade inför att jobba tillsammans med Malin och Sverker Music Management, kommenterar bandmedlemmarna. I regel vill vi i bandet väldigt mycket och ibland hoppar vi utan fallskärm. Malin har samma driv som oss men med lite mer struktur och ordning i allt och det känns som om vi kompletterar varandra väldigt bra.

– Det kommer bli ett besök på det nya Peace & Love i sommar vilket vi verkligen ser fram emot! Dels för att vi är nyfikna på hur det nya upplägget blir och även för att vi bara har bra erfarenheter av att lira i Borlänge, mest troligen blir det ett superbt gig!

Torsdag 12 juni kl. 16.00 kan Great Garb höras live i Sveriges Radio P4 Dalarna.

Lars Nylin