5 juni 2014

4 SNABBA Thomas Svanström / JoiaAgency

På Sveriges nationaldag arrangerar JoiaAgency i år minifestivalen House På Liseberg i Göteborg. De flesta andra festivaler i samma kategori har ofta 18 års åldersgräns, men House På Liseberg är tillgänglig för publik i alla åldrar. På scenen står den italienska DJ-duon Nari & Milani samt svenska Albin Myers, Female DJ Revolution, Lunde Bros., Don Palm och Daladubz.

Berätta om nationaldagens House på Liseberg!

– House På Liseberg är det enskilt största vi gjort på JoiaAgency sedan starten i slutet på 2010. Sex artister spelar cirka en timme var från en och samma scen. Vi är givetvis väldigt glada för att Liseberg tror på det här konceptet och på JoiaAgency hoppas vi att det här bara är början på liknande upplägg som vi kan vara med och arrangera i resten av Sverige. Det saknas helt klart arrangemang för en målgrupp inte fyllt 18 och som älskar housemusiken!

Liksom förra året är ni engagerade i FKP Scorpios Bråvalla-festival också. Var ni nöjda med fjolårets satsning och vad kan ni berätta om årets?

– Förra årets Bråvalla Festival tycker jag var ett fantastiskt arrangemang. Vi fick möjligheten att arbeta med en egen scen då. Den försvann väl lite i bruset och som ny festival saknades viss logistik. Men det ser riktigt lovande ut inför årets festival.

– I år har vi med tolv akter på festivalen. Vi har fått förtroendet att arrangera det första som händer på den stora dansscenen varje dag och JoiaAgency presenterar Bråvalla Dayparty. Vi har även agerat lite bollplank till FKP Scorpio på bokningssidan av alla dansakter.

Ni har på kort tid lyckats etablera er som management- och bokningsbolag. Hur ser ni på framtiden och hur ser era planer ute för hösten och nästa säsong?

– Vi har lagt mer fokus på managementdelen det senaste året, något vi kommer fortsätta att utveckla. Framförallt är det mina partnters, Jonas och Luciano, de har helt unika öron för att höra vad som kommer bli hett framöver. Vi har idag ett antal artistavtal där vi supportar nya och unga producenter.

– Vi också etablerat ett nära samarbete med Mando Diao och deras team. Framtiden ser väldigt spännande ut. Att som bokningsbolag arbeta med artister som inte är knutna till ett och samma skivbolag gör att vi delvis är med och bygger artisterna karriärer på ett unikt sätt. Artisterna går miste om väldigt mycket support när man släpper sina singlar på flera olika independentbolag och den luckan försöker vi hjälpa till att fylla.

– Vi har som ambition att fortsätta vara den agentur som representerar Sveriges bästa DJ:s, men även utöka samarbetet med artister inom andra musikgenres.

Blir det någon semester i sommar och hur roar man sig då, som redan dygnet runt-engagerad i nöjesbranschen. Vilar man i tystnad?

– Jag har de senaste åren spenderat min semester på samma lilla ö i Grekland. Som det ser ut nu kommer upplägget se identiskt ut. Jag tror jag har hittat min plats här på jorden för att njuta av min ledighet.

Claes Olson