3 juni 2014

SKIVBOLAG Platinaregn över Miley Cyrus

Miley Cyrus kom, sågs och platinabelönades av Sony Music när hon framträdde på Globen i Stockholm i fredags. Drygt sju månader efter Cyrus senaste album Bangerz anlände hon Stockholm och möttes av en i princip enig rosande kritikerkår.Det blev också flitigt med platinacertifikat.

Första singeln We Can’t Stop har i dagsläget sålt tre gånger platina i Sverige och uppföljande Wrecking Ball likaså. En prestation som även följdes upp med senaste singeln Adore You, som nu sålt Guld. Albumet Bangerz har nått platinastatus.

Några citat om helgens konsert: ”Den briljanta Miley Cyrus flyger genom arenan på en jättestor korv med bröd… Om det finns en bromspedal har Miley Cyrus monterat bort den. Här finns bara femmans växel”, Markus Larsson, Aftonbladet. ”Det är nästan för mycket. Nästan. Miley Cyrus är så mycket samtid, så mycket omtuggad och idisslad och tillspetsad populärkultur att man lämnar konserten mätt, lite matt, lite sugen på en riktigt het dusch, en hård rotborste och en god bok. Men man lämnar också konserten imponerad.” Hanna Fahl, Dagens Nyheter.

Lars Nylin

På bilden: Daniel Höglund, Nina Thorsell, Miley Cyrus, Mia Annell och Mark Dennis, samtliga Sony Music.