30 maj 2014

SKIVBOLAG Ninetone kontrakterar Frantic Sunday

Ninetone har tecknat avtal med Uppsalabandet Frantic Sunday. Avtalet undertecknades inför en publik på 2 500 personer i samband med bandets konsert på Festivalborg i Uppsala.

– Det här är verkligen en typ av band som vi har saknat på Ninetone, konstaterar Patrik Frisk, vd Ninetone. Det kändes klockrent och självklart att vi skulle samarbeta direkt när jag hörde de första tonerna. Jag är jätteglad att vi har hittat varandra och det känns kanon att kunna välkomna bandet till Ninetone-familjen.

Den här veckan släpper bandet singeln The Skies och i höst släpps det självbetitlade debutalbumet, producerat av Lennart Östlund i Polar Studion.

– Det är hur kul som helst att vi får jobba med Ninetone. De har gjort ett fantastiskt jobb med sina akter och utvecklar nya artister, kommenterar Frantic Sundays sångare Tomas Karlsson.

De senaste åren har Frantic Sunday turnerat flitigt bland annat spelat på Way Out West, Peace & Love, Sundsvalls Gatufest, Sazavafest, Candian Music Week och Hultsfredsfestivalen.

Frantic Sunday har Peter Åstedt på Musichelp som manager. 7 juni spelar bandet på klubb Kaleidoscope på Katalin i Uppsala.

Claes Olson

Länk:

https://www.youtube.com/watch?v=RD4Mfz9y89w

Bilden: Frantic Sundays sångare Tomas Karlsson visar bandets undertecknade skivkontrakt för publiken på Festivalborgen i Uppsala