22 maj 2014

DIGITALNYTT 10 miljoner betalande Spotifyanvändare

Spotify har nu 10 miljoner betalande användare och mer än 40 miljoner aktiva användare på 56 marknader världen över, meddelade tjänsten på onsdagen. Den amerikanska finanstidningen Forbes värderade efter detta bolaget till 70 miljarder.

”Vi har haft ett fantastiskt år, där vi gått från 20 marknader till 56 i takt med att folk från hela världen anammat streamad musik. 10 miljoner betalande användare är en viktig milstolpe, både för Spotify och den globala musikindustrin. Vi utökar vårt försprång i den digitala musikvärlden och kommer fortsätta att fokusera på att få människor runt hela världen att lyssna på mer musik.”, säger Daniel Ek, Spotifys VD och grundare i ett pressmeddelande.

I förra veckan kom nyheten att Apple köper Spotifys nya amerikanska utmanare Beats för 2,3 miljarder dollar. I en analys på onsdagen bedömer den amerikanska finanstidningen Forbes att Spotify i jämförelse är värt 10 miljarder dollar.

Länk till krönika i Forbes:

http://www.forbes.com/sites/stevenbertoni/2014/05/21/spotify-sees-jump-in-paying-customers-with-10-million-premium-subscribers/

Lars Nylin