16 maj 2014

SKIVBOLAG Timshel i samarbete mellan 100songs och Next Plateau

100songs har ingått avtal med det amerikanska skivbolaget Next Plateau Entertainment gällande det finlandssvenska folkrockbandet Timshel och bandets singel When We Fall. Det blir den första utgivningen i ett nytt samarbete mellan det svenska musikbolaget och Next Plateau.

I december släppte Timshel, som var nominerade i kategorin Årets Osajnade på Nöjesgalan 2013 i Finland, debutsingeln When We Fall via 100 SONGS.

– Det är med stor iver vi nu ingår samarbete med Next Plateau Entertainment, säger bandet sångare Markus Bergfors. Vi kommer från en liten stad, Vasa i Finland, och att få släppa vår musik i USA känns otroligt. Vi är entusiastiska inför vårt nya samarbete med Next Plateau Entertainment och vad det kan föra med sig.

Samarbetet med 100 SONGS har nu lett till att Eddie O’Loughlin, vd för Next Plateau Entertainment, på amerikanska skivbolaget  i sommar ger ut When We Fall. Sedan Next Plateau Entertainment grundades av O’Loughlin 1984 har man bl.a upptäckt och lanserat Salt’N’Pepa, MadCon och John Travolta. Det senaste åren har O’Loughlin även agerat konsulterande A&R för amerikanska The Voice.

– We are very enthusiastic about this collaboration with 100 SONGS and the opportunity to work with Timshel  who are a unique, authentic band with enormous Top 40 radio appeal, säger Eddie O’Loughlin VD på Next Plateau.

100 SONGS är grundat av Ola Håkansson, Ben Malén och Klas Lunding. De senaste två åren har man bland annat banat väg för Miriam Bryant och Ace Wilder, som bägge numera är etablerade artister med spirande internationella karriär.

– Den här typen av samarbeten och möjligheterna det skapar för våra artister visar att vi fyller en viktig funktion i dagens musikindustri. Det är extremt kul att ett relativt litet band som Timshel kan få en sådan här chans till följd av en riktigt bra låt, kommenterar Tommy Leino, vd för 100 SONGS.

Claes Olson

Länkar:

www.100songs.com

www.nextplateauent.com