15 maj 2014

SKIVBOLAG LINC Music – ny house- och dancelabel under GAIN / Sony Music

Den nya göteborgsbaserade house- och dancelabeln Linc Music, som drivs av låtskrivaren och musikproducenten Hugo Lira, har tecknat ett samarbetsavtal med GAIN / Sony Music.

Hugo har de senaste 15 åren både varit aktiv som låtskrivare och musikproducent samt drivit sina egna förlag Even More Songs och Applepie Songs. Tillsammans med sitt låtskrivarteam Random – där även Thomas Gustafsson, Ian-Paolo Lira och Negin Djafari ingår – har Hugo Lira med bas i den egna studion i Göteborg skrivit och producerat musik åt flera internationella artister.

Totalt har Random-teamet medverkat på 13 miljoner sålda album världen över.

”Visionen med LINC är att skapa en exklusiv plattform där artisten står i fokus med en stark visuell profil för att stå ut i den annars så anonyma Dance-musik världen”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

LINC kommer att jobba i alla elektroniska subgengrer stort som smått. I rostern ingår idag bl.a Thoose Random Boys och Didrick.

Claes Olson