Nyheter 13 maj 2014

4 SNABBA Alfons Karabuda / SKAP:s vårfest 2014

Måndagen den 26/5 arrangeras SKAP:s vårfest 2014. Då samlas omkring 450 gäster från musik, politik och media för att hylla svenska musikskapare på Vinterträdgården, Grand Hôtel i Stockholm. MI frågar SKAP:s Alfons Karabuda om kvällen.

Vem får priser och stipendier vid vårfesten i år?

– Det får jag inte säga än, men jag kan säga att det precis som vanligt är ett ovanligt begåvat gäng musikskapare. Nu på måndag 19 maj avslöjar vi vilka det blir.

SKAP har mångfalds- och jämställdhetstema i år. Har ni tagit hänsyn till det när ni utsett pris- och stipendiemottagarna?

– Absolut, men det gör vi alltid. Själva poängen med vårfesten är att visa på den mångfald som finns bland Sveriges musikskapare. Här finns unga och gamla, kvinnor och män, och en uppsjö genrer representerade både på scen och bland gästerna.

Vad kan gästerna förvänta sig av kvällen?

– Musik, god mat och massor av glädje. Kvällens värd är Petra Marklund, husband är MusicMusicMusic och på scen möter vi bl a Jenny Wilson, Julia Spada och Magnus Carlson. SKAP:s vårfest är för många förknippat med en kväll där man kan vara sig själv, oavsett om man är bjuden i egenskap av att vara musikskapare, politiker eller medieperson. Här möts vi i kärleken till musiken, kulturen och mångfalden.

Vad ser du själv mest fram emot?

– Att få dela ut priserna och stipendierna. Det är alltid ett mycket trevligt uppdrag att få lyfta fram människorna bakom musiken, oavsett om det sker på vårfesten eller på andra tider under året. SKAP delar varje år ut ett trettiotal priser och stipendier, ett tiotal av dessa delas ut på vårfesten.

Lars Nylin