12 maj 2014

FESTIVAL Ola Salo gör årets Pridelåt med Kleerup

Ola Salo gör årets Pride-låt, ett samarbete med Andreas Kleerup. Låten heter I Got You och finns på Spotify och iTunes. Salo beskriver låten som ”Mörkt glittrande gospel-pop med ett hårt svängigt beat”.

Att tacka ja till att skriva årets Pridelåt var självklart för Ola Salo som säger att han blev väldigt hedrad över frågan. Resultatet fick ett minst sagt positivt mottagande hos Prideorganisationen:

– Vi är så oerhört glada över att presentera årets låt som vi kommer kunna festa till hela sommaren! Ola sjunger ”and nothing’s gonna bring us down”, ingenting kan stoppa oss. Tillsammans firar vi Pride för att utmana normer och fördomar, stärkas och skratta, och vad är väl ett bättre sätt att göra det på än att dansa till årets låt? säger Sandra Ehne, Ordförande Stockholm Pride.

Låten är skriven av Ola själv och producerad av Andreas Kleerup, ett efterlängtat samarbete från bådas sida. ”Jag ville ha en producent som verkligen kan trummor. Andreas är ju inte bara en fantastisk producent utan även en av landets bästa trummisar”.

–  Jag tycker att Ola o jag ska åka till en stad någonstans o göra mer musik. Därför att vi är två one of a kind o förstår varann väldigt bra, plus att han låtskrivargeni. Love him, hälsar Kleerup i ett pressmeddelande.

Lars Nylin