30 april 2014

4 SNABBA Erik Holmberg/producent

Erik Holmberg och hans kollegor i musikerkollektivet Stockholm Groove Society har gjort en udda coverplatta. Där nya låtar görs på ”gammalt” sätt medan standards tas in i nutid. 

Vad är idén bakom samlingen?

– Idén var att välja låtar från olika tidsperioder och sedan arrangera dom så att inte skrämmer iväg de generationer som inte har någon självklar relation till sångerna. Att presentera Don´t you worry child för en äldre generation och Fly me to the moon till 00-talisterna.

Vilka medverkar utöver SGS?

– Joachim och Britta Bergström sjunger Sakta vi går genom stan tillsammans med Americo Bellotto på trumpet, Rennie Mirro gör Bill Withers Ain´t no sunshine, Papa Dee uppdaterar Fly me to the moon till baktakt och Anton Annersand (från Molotov Jive) gör en mörk elektronikaversion av The Doors People are strange.

Hur släpps låtarna?

– Albumet ”Heroes revisited” släpps digitalt 2/5 genom Sony Music och kommer att kunna köpas fysiskt på eatmyhouse.se, vi kommer även vara ute med SGS live soundsystem under hösten, med olika gäster från skivan.

Vem är du själv?

– Jag spelade i gruppen Grace (Ingen kan älska som vi) och duon Dive (tillsammans med Krister Linder). Senare producent, bl. a för Stina Nordenstam vars And she closed her eyes blev framröstad till tidernas bästa svenska album av Sonic magazine. Har nu musikerkollektivet SGS (Stockholm Groove Society) tillsammans med Niko Bellotto (DJ och producent) och Wojtek Goral (välkänd saxofonist och arrangör).

Lars Nylin