23 april 2014

TV & RADIO Carola, Kajsa Grytt, Familjen och Love Antell i Så mycket bättre

Nu är de sista artisterna klara för sommarens inspelning av TV4:s Så mycket bättre. Carola Häggqvist, Kajsa Grytt (bilden), Familjen och Love Antell är de artister som kompletterar årets uppställning.

TV 4 bekräftade ryktet om att Carola skulle vara med genom att på YouTube lägga upp en film där Ola Salo nynnar Carolas låt Främling. Salo är tillsammans med Orup och Amanda Jensen bekräftade sedan tidigare.

 – Hon är ju en betydande artist på många sätt, hennes musik, röst och en människa som skapar mycket intresse. Sen tycker vi att det ska bli spännande att höra hennes tolkningar av svenska popklassiker, det känns kul, säger Martin Nygren, exekutiv producent på TV4 om Carola.

Kajsa Grytt säger till Aftonbladet om att vara med i ett för henne ovanligt brett sammanhang:

– Jag tror att det är många som känner till mitt namn men som inte har ett ansikte eller har en person till det eller musik till det. Sen är jag en lite speciell typ av artist så det är väl inte alla som kommer att älska mig, säger hon.

– Jag har tackat nej till Melodifestivalen mycket för att jag känner obehag att plötsligt befinna mig i andras vardagsrum möjlig att bedöma och tyckas om. En del blir provocerade av att jag sjunger som jag gör eftersom det finns mallar om hur man ska vara, fortsätter hon.

Love Antell – mest känd som sångare i gruppen Florence Valentin – blev officiell på onsdagen. På torsdagen kom det sjunde och sista namnet, Familjen/Johan T Karlsson.

Martin Nygren, exekutiv producent för programmet säger till Aftonbladet att produktionen även till tidigare säsonger har funderat på att ta in en artist från Johan T Karlssons genre.

– Vi tycker att Johan har en jättecool och bra katalog. Den känns modern och fräsh. Det är kul att få in lite electropop, eftersom vi inte har haft det tidigare, säger Nygren.

Lars Nylin