22 april 2014

GULD & PLATINA Clean Bandit

Engelska Clean Bandit, nyligen Sverigeetta med Rather Be [Warner Music], firade påsk i Sverige genom att hämta hem certifikat för två gånger platinaförsäljning.

Rather Be ligger sedan en månad tillbaka etta på Spotify i Sverige och har blivit en världshit. Den engelska gruppen består av bröderna Jack (bas) och Luke Patterson (trummor) och klassiskt skolade Grace Chatto (cello) samt Neil Amin-Smith (fiol). I förra veckan var halva bandet (Jack och Neil) i Stockholm för promotion och fick då ta emot ett Platinacertifikat från Warner Music som belöning för framgångarna med singeln i Sverige.

2014 tippas bli Clean Bandits stora genombrottsår. Efter att ha agerat förband åt bl a Disclosure, Basement Jaxx och Bastille gjorde bandet under förra veckan även sitt första stora Tv-framträdande på Later…with Jools Holland. Mycket tyder på att vi får se dem i sommar även i Sverige.  Bandet släpper 2 juni sitt debutalbum New Eyes.

Lars Nylin

Bilden, fr.v: David Hellberg (produktchef), Mikaela Lundberg (promotionansvarig), Jack Pattersson, Neil Amin-Smith och Magnus Ribbeklint (marknadschef).