10 april 2014

SKIVBOLAG Universal Music kontrakterar Albin som andra artist från Spinnup

Universal Music har kontrakterat Albin Johnsén, just ju aktuell med singeln Din Soldat (ft. Kristin Amparo). Albin är den andra artisten från distributionstjänsten Spinnup som får ett skivkontrakt med Universal Music.

Kristin Amparo, som gästar Albin på singeln Din Soldat, har tidigare jobbat med bl.a Cleo, John De Sohn och Mohammed Ali.

Albin har spelat och rappat under tio års tid och har hörts i grupperna Impulsiv Livsstil och Strax. Redan som tioåring började han skriva egna raptexter med inspiration av artister/grupper som Fattaru, Ken Ring, Dr. Dre och Eminem. I tonåren fick musiken en allt större roll i Albins liv och han började skriva för bl.a att bearbeta förlusten av sin stora kärlek som gick bort i tsunamin 2004. Han menar själv att hans sätt att hantera kriser och sorger alltid har varit genom att skriva och därför lägger han väldigt stor vikt på texterna i sitt skapande.

– Att skriva låttexter är mitt sätt att bearbeta olika händelser i livet. Det är mitt sätt att minnas och känna och med min musik vill jag få fler att minnas och känna.

Claes Olson

Bilden, fr.v: Nora Bellil (promotion), Bosse Lundquist (manager), Albin Johnsén, Andreas Hindenäs (Online Marketing) och Niklas Rune (A&R).