Nyheter 10 april 2014

SKIVBOLAG Sony Music / Svedala kontrakterar Esther Kirabo från Tensta Gospel

Sony Music / Svedala har kontrakterat Esther Kirabo, 19 år gammal. Den Rytmus-skolade sångerskan från Tensta Gospel är uppvuxen i en musikalisk familj i Alby söder om Stockholm och både sjunger, spelar klaviatur, gitarr, bas och trummor.

Esther Kirabos pappa har varit DJ i New York och hennes farmor ledde en gospelkör i Uganda. Med den bakgrunden var det naturligt för sångerskan, som studerar på musikgymnasiet Rytmus, att bli en del av Tensta Gospel.

Esthers management Perfect Play spelade upp en demo för Per Lindholm på Mr Radar/Svedala som imponerades och arrangerade en audition med Esther där hon bakom en Wurlitzer framförde några egenskrivna låtar. Framträdandet övertygade Per Lindholm, Torbjörn Steen och kompani omo att hon var en artist med enorm potential. När Ester Kirabo sedan presenterades för Helen McLaughlin och Mark Dennis på Sony Music ledde det fram till det avtal som nu är påskrivet.

Claes Olson

Bilden, fr.v: Helen McLaughlin (Sony Music), Mark Dennis (Sony Music), Daniel Larsson (Mr Radar), Esther Kirabo, Per Lindholm (Mr Radar/Svedala), William Chand (Perfect Play), Torbjörn Steen (Mr Radar/Svedala), Esthers pappa David Nsubuga och Oscar Evans Lubwama (Perfect Play).