10 april 2014

4 SNABBA My Bergman / MyWave

Med stor fest och konsert på Debaser Medis fredag kväll firar My Bergman i helgen ettårsjubileum för sitt management och bokningsbolag MyWave. På scenen står Hurricane Love, Killerball, Gutarra och The Fix och i DJ-båset Thomas Rusiak, Klafset, Barfotabarn och Fia & Lisa från Haggorna. My Bergman berättar historien om MyWave.

Berätta hur du fick idén att dra igång förra våren?

– Det var grabbarna i Killerball som fick mig att göra det efter att jag bokat en spelning åt dom i Nyköping. Anledningen till att jag gjorde det var för att jag gillade deras musik och ville se bandet live.

Vilka band har du arbetat med sen starten och vilka projekt arbetar du med just nu?

– Jag har jobbat med ett gäng. Just nu jobbar jag med Killerball, the Fix och Hurricane Love. Tidigare har jag även jobbat med Humfree Bug Art, Jack Moy & Glöden, Bad Mans Jam och Views. Nu är jag väl lite på jakt efter nya starka kvinnliga akter.

Du går Musik & Eventarrangörsutbildningen på Campus Nyköping. Vad är det viktigaste du har lärt dig där under dina två år?

– När det gäller just bokningen så är det mest det grundliga, att vara noggrann och strukturerad som jag inte alltid har varit men det har jag lärt mig att man måste vara. Av kurserna vi har läst så tycker jag att jag har lärt mig det mest användbara på Lars Redins kurser om arrangörskunskap och Claes Olsons branschkunskap.

– Men LIA:n, alltså praktiktiden, har nog varit det allra bästa för mig. Att ha fått två grymma platser, den första hos Claes Olson på Comedia och nu den andra hos Anders Johansson på Albot & Albot. Sen har Emil Rossling Larsson på Blixten & Co lärt mig grymt mycket om hur det är att vara bokningsagent.

Vad kommer att hända på jubileumsgiget på Debaser Medis?

– På festen kan man förvänta sig fyra fantastiska liveband, alla dom tre jag jobbar med plus Gutarra som jag bokar åt fast på Albot&Albot. Vi kommer även ha dj´s såklart! Då bjuds det på musik från Thomas Rusiak, Klafset, Barfotabarn och Fia & Lisa från Haggorna. Förutom den fantastiska paraden av musik så blir det gött häng med trevligt folk!

Lars Nylin