7 april 2014

RADIO Nicke Borg ny programledare på Rockklassiker

Sveriges största rockradiostation, Rockklassiker har gjort klart med Nicke Borg som programledare. Borg börjar sända på stationen den 5:e maj och kommer att höras varje vardagkväll mellan 18-22.

Nicke Borg slog igenom som sångare och frontman i Backyard Babies och har sedan dess även haft en framgångsrik solokarriär. Intresset för att sända radio väcktes redan i början på 90-talet efter att ha  blivit intervjuad i en radiostudio med Backyard Babies. För tre år sedan fick han chansen att göra sitt eget radioprogram, en specialshow hos konkurrenten Bandit, som han nu lämnar för att börja göra mer regelbundna sändningar på Rockklassiker.

– Nicke Borg är ett för stort namn för att bara köra ett litet helgprogram. Han har en enorm kunskap och ett genuint intresse av både musiken vi spelar på Rockklassiker och radio som media. Han kommer att passa som handen i handsken hos oss och vi kunde inte vara mer glada över att han valt att gå med i vårt lag, säger Håkan Morland programdirektör SBS Discovery Radio.

– Sedan jag kom i kontakt med radio har det vuxit sig till en passion. Mitt musikintresse, mina oändligt många krigshistorier från vägarna samt mitt ”vardagliga” liv som soloartist och frontman i Backyard Babies kommer väl till pass när jag ska leverera tidernas bästa rock. Att få utvecklas som programledare inom SBS Discovery Radio känns helt rätt och att få bli en del av Rockklassiker är en ära, säger Nicke Borg.

Lars Nylin