1 april 2014

IFPI Record Industry In Numbers 2014

ifpiIfpi:s årliga globala rapport Record Industry In Numbers visar bland annat att musikförsäljningen i Europa 2013 ökade för första gången på tio år.

I rapporten, baserad på studier av 50 marknader runt i världen summeras bland annat den digitala musikmarknaden – som nu omsätter mer än 40 miljarder. I rapporten finns även studier av exempelvis den kinesiska marknaden och Spotify, i rapporten sett som föregångare på streamingmarknaden.

– Det är intressant att se att Europas musikmarknad växer för första gången på över tio år. Rapporten visar också stora skillnader när det gäller typ av musikkonsumtion mellan länderna. Sverige ses fortfarande som ett föredöme när det gäller streamade musiktjänster vilket är stort, säger Lisa Cronstedt på svenska Ifpi.

Rapporten i sin helhet finns att köpa för i icke Ifpi-medlemmar via http://rin.ifpi.org/

Lars Nylin