27 mars 2014

FESTIVAL Love & Peace Havana

För fjärde året i rad arrangerades 6-9 mars musikfestivalen Love & Peace Havana i Kubas huvudstad. Festivalen arrangerades i samarbete mellan det svenska musikbolaget National, den norska ambassaden i Havanna och Fabrica De Arte Cubano, med stöd från svenska ambassaden i Havanna.

Fabrica De Arte Cubano var platsen för två kvällar med utomhuskonserter av bl.a X Alfonso, Atomic Swing, Honningbarna, INVSN, Luna Green och Razika.

Luna Green fick stora ovationer när hon framträdde tillsammans med tre kubanska musiker, som adderade en ny touch till den svenska sångerskans låtmaterial. Även Atomic Swing, som gjorde sin första spelning på över sex år, gjorde ett bejublat framträdande med klassiska hits som Smile, Stone Me Into The Groove och Dream On på repertoaren.

Publiksiffran hamnade i år på strax över 6000 betalande personer samt ett par tusen icke betalande gäster.

Nästa års festival, som blir ett femårsjubileum, kommer att hållas 5-8 mars 2015.

Claes Olson