23 mars 2014

LIVE Doug Seegers klar för americanafestivalen RRR

När Rootsy Live presenterar den första årgången av den turnerande americanafestivalen Rolling Rootsy Revue – RRR 2014 är askungesagan Doug Seegers ett av de nu klara namnen. Det andra är en av americangenrens fixstjärnor, Jason Isbell.

Alabamamusikern Jason Isbell har på egen hand, men också tillsammans med Drive-By-Truckers blivit ett av affischnamnen för en rootstrend som ser ut att ha kommit för att stanna. Isbell var senast i Sverige i december, så som soloartist, nu har han med sig sitt band 400 Units.

Doug Seegers är askungesaga/Eva Cassidy/Rodriguez-histortia i en och samma person. Seegers, ursprungligen från New York. hittades sjungande på en gata i Memphis av Jill Johnsson och Magnus Carlson när de gjorde inslag till SVT:s Jills veranda. Genomslaget blev enormt, Seegers låt i programmet har nu släppts av Lionheart, inslaget har 130 000 visningar på YouTube, etc. Och nu kommer han alltså hit.

Ytterligare sex artister till RRR kommer att presenteras senare.

Datumen som gäller: Östersund – Gamla Teatern 27/6, Uppsala – Katalin 28/6, Stockholm – Mosebacketerrassen 29/6, Falkenberg – Hwitan 1/7.

Lars Nylin

Foto Sveriges Television