23 mars 2014

FÖRLAG Nystart för Monza Publishing

Efter att ha gått på sparlåga ett tag nystartar nu Monza Publishing – och Monza Records. Fredrik Svalstedt är VD medan Eric Hasselqvist – som lämnat Universal – nu kombinerar sitt uppdrag för Ten med att bli arbetande styrelseordförande för Monza. Med i bilden finns också nye grannen och studioägaren Jacob Schulze.

Den nya konstellationen verkar från lokaler på Kammakargatan 51 i Stockholm, där producenten Jacob Schulze även har sin övriga verksamheter, samt en studio. Tidigare ordförande Tomas Hedström Tomas Hedström finns kvar, men nu som styrelseledamot.

– Monza har också köpt Monza, dvs Monza Publishing har köpt Monza Records, som haft en annan ägarbild. I den masterkatalogen hittar man bland annat Hoffmaestro. Det är också ett bra exempel på synergieffekten, vi kan nu erbjuda både master- och förlagsrättigheter i ett paket med Hoffmaestro för synchar och liknande, säger Hasselqvust som slutade påp Universal Music i början av året.

På skivsidan har nyligen artisterna Orion och Putte & Höket kontrakterats. Fler avtal kommer att offentliggöras inom kort.

– Det blir ett a&r-drivet Monza för nya artister och låtskrivare, fortsätter Hasselqvist.

Lars Nylin

På bilden fr v: Eric Hasselqvist, Jacob Schulze och Fredrik
Svalstedt.