20 mars 2014

SKIVBOLAG Like Swimming utökar avtalet med amerikanska Digsin

Det svenska bandet Like Swimming, som i förra veckan spelade på SXSW i USA, har utökat sitt avtal med det amerikanska skivbolaget Digsin att gälla debutalbumet som ska släppas i juni.

– Det är fantastiskt att vi fortsätter på Digsin, kommenterar Ida Hedene i Like Swimming. De ger mest ut singlar och bara i undantagsfall fortsätter de till album.

Like Swimming har sedan tidigare släppt singlarna God Knows och Go Buffalo via Digsin. Båda singlar har fått ett bra gensvar från den amerikanska musikindustrin och uppmärksmmades bl.a av MTV och USA Today. Totalt har singlarna haft nära en halv miljon views på YouTube.

– De har verkligen gjort ett bra jobb med våra två första singlar, menar Ida Hedene.

Like Swimming blev tidigare i år framröstat av Kings of A&R som en av åtta akter att hålla koll på 2014

I veckan släpptes Like Swimmings nya EP Let Go. EP:n är liksom det kommande debutalbumet producerad och mixad av Brian Malouf. Linn Fijal på Rixmixningverket (RMV) i Stockholm och Lennart Östlund i Polar Studion har spelat in.

I sommar spelar Like Swimming på This is Hultsfred 30-31 Maj.

Claes Olson

Bilden (fr.v): Colin Willis (Digsin), Claes Carlström (Like Swimming), Ida Hedene (Like Swimming), Jay Frank (Digsin), Petter Wesslander (Like Swimming),Peter Åstedt (Musichelp) och Aileen Crowley (Digsin).

Länkar:

www.likeswimmingmusic.com

www.digsin.com