17 mars 2014

ARTIST Madonnas vikingaharem

Madonna har publicerat en bild på Instagram där hon finns i en studio med svenskarna Tim ”Avicii” Bergling, Vincent Pontare, Salem Al Fakir och Magnus ”Filthy” Lidehäll. Det svenska sällskapet kallar hon sitt ”vikingaharem” och Avicii för ”vikingaledaren”. Det är ännu oklart vad planerna är med samarbetet.

I förra veckan meddelade Madonna på Instagram att hon skulle arbeta en vecka med Avicii. Tydligen blev det svenska låtskrivarsällskapet större än så. Grammisvinnarna Pontare/Al Fakir/Lidehäll har länge ryktats vara på väg till USA för komponerande. Detta är uppenbarligen av en av följderna. I ett mejl till Dagens Nyheter skriver Aviciis manager Ash Pournouri att Avicii inte ger några kommentarer men att ”Instagrambilden säger ju rätt mycket om ’storyn’”.

-Så många fantastiska låtar! skriver Madonna vidare om samarbetet på Instagram.

Det är inte första gången Madonna och Avicii samarbetar. I Miami 2012 dök Madonna upp på scenen när Avicii framträdde. Senare samma år medverka svensken på hennes två spelningar på Yankee Stadium i New York.

Madonna har även tidigare använt svenska låtskrivare. På 2005 års Confessions On A Dancefloor var två låtar skrivna av Bloodshy & Avant ihop med Henrik Jonback, medan en var ett verk av Anders Bagge och Peer Åström. Dessutom var albumets första singel, Hung Up, baserad i en sampling av ABBA:s Gimme! Gimme! Gimme!

Lars Nylin

Vincent Pontare, Madonna, Tim ”Avicii” Bergling, Salem Al Fakir och Magnus ”Filthy” Lidehäll