13 mars 2014

SKIVBOLAG Cosmos Music Group inleder samarbete med Karin Park

Cosmos Music Group har inlett ett samarbete med Karin Park. 15 mars släpps hennes singel Look What You’ve Done.

Karin Park kan göra anspråk på titeln ”Sveriges mest okända musikexport” – trots att hon de senaste åren har samarbetat med DJ-stjärnan Maya Jane Cole, The Knife-producenten Christoffer Berg, skrivit låtar med Guy Chambers och gästar Axwells kommande singel.

I Storbritannien har hon omnämnts i tidningar som The Guardian, The Sun, MTV, Daily Star, Glamour och Wonderland. Tidningen Dazed & Confused har beskrivit hennes musik som ”visuellt slående, berörande och stämningsfull”.

Karin Park debuterade 2004 med albumet Superworldunknown som gavs ut i Norge, men hon har aldrig valt att fokusera på Sverige. För två år sedan gick hennes senaste album Highwire Poetry ett gott mottagande i Storbritannien, Tyskland, Norge och Frankrike.

– Jag har aldrig haft ett skivbolag i Sverige förut, så det känns spännande att lansera min musik på hemmaplan, kommenterar Karin Park. Cosmos Music Group är ett bra bolag, med deras nytänk och övriga roster.

– Vi är superpeppade på att lansera Karin Park eftersom vi nu får chansen att introducera en exceptionell och personlig artist till Sveriges elektroscen, säger Åsa Höglund Howe på Cosmos Music.

Den kommande singeln Look What You’ve Done har producerats av Jim Eliot (Ellie Goulding, Two Door Cinema Club, Noah and the Whale) och släpps digitalt 15 mars.

Claes Olson