13 mars 2014

FÖRLAG Waterfall i samarbete med BMG Chrysalis

BMG Chrysalis Scandinavia har tecknat samarbetsavtal med det norska musikförlaget Waterfall om att utveckla låtskrivare och artister tillsammans.

Waterfall Music AS är ett norskt musikförlag med ett internationellt fokus. Förlagets chef Kai Robøle har mångårig erfarenhet av arbetet med norsk musikexport och har varit delaktig i en rad framgångar, bl.a med M2M, Babelfish, Span, Ida Maria, Brandyn Burnette (ett av Waterfalls fynd som just nu lanseras stort av Warner Music i USA) och Ina Wroldsen, som med två topp20-framgångar på den amerikanska Billboard-listan tillhör Norges mest framgångsrika låtskrivare.

Tack vare många års dedikerat förlagsarbete har Waterfall byggt upp ett stort nätverk av internationella kontakter och förlaget har idag både stor goodwill och muskler att genomföra sina projekt.

Waterfall Music representerar även flera av Norges intressantaste artister, bl.a Ida Jenshus, Alfred Hall, Ida Maria, Susanne Sundfør och Ingrid Olava. Dessutom har Waterfall en roster med nya låtskrivare som arbetar tillsammans med olika internationella låtskrivare och artister.

– Det är med stolthet och stor respekt som jag välkomnar detta samarbete med Kai Robøle, en av Norges största musikindustriprofiler, kommenterar Sanken Sandqvist, vd BMG Chrysalis Scandinavia.

– Med BMG Chrysalis och Kai Robøles fantastiska nätverk världen över är jag övertygad om att vi tillsammans kommer att hitta nästa stora skandinaviska musikexport.

– BMG har en väldigt dynamisk och proaktiv organisation, vilket passar vårt eget arbetssätt perfekt, kommenterar Kai Robøle. Jag är extremt imponerad av de A&R-avdelningar och det kreativa arbete vi redan har sett prov på i alla nyckelterritorier. Vi ser fram emot ett långt och givande samarbete!

Claes Olson