12 mars 2014

ARTIST Kim Cesarion platina i Australien

Kim Cesarion, senast Sverigeaktuell i Grammis, har nu nått platinastatus i Australien för sin singel Undressed [Aristotracks/Sony]. Under tiden förbereds USA-släpp.

Undressed, som i Sverige släpptes i mars 2013, har tidigare nått trippel platinum i Sverige och Danmark, respektive guld i Norge. I Tyskland går den till radio denna vecka. Undressed är skriven av Cesarion tillsammans med Arnthor Birgisson, Gary Clark och Lukasz Duchnowski [Aristotracks/KObalt/Network].

-Det är full fart. Själv är jag i USA och förbereder USA-utgivning, säger Aristotracks Linus Andreen till MI och fortsätter:

– Kim, som vi signat till Columbia Records, var i februari i Los Angeles och skrev fler låtar till kommande album. Efter att Arnthor och Lukasz har spelat in dem i studion i Stockholm vet vi hur singel strategin kommer se ut i USA. Ambitionen är att släppa singel i både i Skandinavien, UK och USA innan sommaren.

Vid Grammis blev Kim Cesarion rejält hyllad från scenen av veteranen Tomas Ledin. Om det säger Andreen:

– Kul med kommentaren från Tomas då han är en så framgångsrik artist med lång erfarenhet av att både skriva hits och stå på scen.

Efter en Skandiniavienresa i december har Cesarion hunnit vara drygt två veckor i Australien, därefter handlar det nu om Tyskland, Storbritannien och USA. Längre fram i vår kan det bli nya Sverigeframträdanden.

Albumutgivning är ännu inte spikad, men Aristotrack hoppas det sker innan sommaren.

Lars Nylin