9 mars 2014

MELODIFESTIVALEN En seger för Sanna Nielsen, Warner Music, Fredrik Kempe och Universal Music Publishing

Sanna Nielsen vann årets melodifestival med låten Undo, skriven av Fredrik Kempe [Universal Music Publishing] tillsammans med David Kreuger och Hamed ”K-One” Pirouzpanah. Fredrik Kempe var dessutom en av upphovsmännen bakom Alcazars bidrag Blame It On The Disco i helgens final på Friends Arena placerade sig på tredje plats.

Efter några minuters kontrollräkningar av omröstningen i lördagens final stod det klart att Sanna Nielsen vann över Ace Wilder med två poäng. Ace fick flest tolvpoängare från de tio europeiska jurygrupper, men det räckte inte hela vägen till Köpenhamn. Sanna Nielsen har medverkat i melodifestivalen sex gånger tidigare, men gårdagens finalvinst var hennes första.

Warner Music kammade hem en storseger då tre av bolagets sju medverkande artister placerade sig topp tre. Satsningen Warner Music gjorde inför årets melodifestival verkade därför tveklöst ha lönat sig.

Melodifestivalen 2014

Resultat finalen Friends Arena / SVT1 lördag 8 mars:

1 Sanna Nielsen Undo

2 Ace Wilder Busy Doin´ Nothin´

3 Alcazar Blame It On The Disco

4 Helena Paparizou Survivor

5 Linus Svenning Bröder

6 YOHIO To The End

7 Ellen Benedikston Songbird

8 Oscar Zia Yes We Can

9 Panetoz Efter Solsken

10 Anton Ewald Natural

Corinne Nystedt / Helena Börjeson