6 mars 2014

SKIVBOLAG Despotz tecknar avtal med Crucified Barbara

Despotz Records har tecknat skivkontrakt och förlagsavtal med Crucified Barbara. I augusti släpps det svenska hårdrocksbandets fjärde album.

– Signeringen av Crucified Barbara ligger helt i linje med vår strategi och målsättning att vara ett val för Sveriges största rockband där de kan arbeta nära ett lokalt stockholmsbaserat musikbolag på en global basis med ett internationellt PR och distributionsnät, säger Ömer Akay, som tillsammans med Carl-Marcus Gidlöf driver Despotz. Vi är otroligt stolta över att dessa underbara musiker valt att skriva på för Despotz.

Crucified Barbara bildades 1998 i Stockholm med punken som en viktig del i deras musik – och punken är fortfarande närvarande i varje steg de tar i dag, även om de har utvecklats mot en hårdare, tyngre och mer kontrastfylld rock som mixar thrash, sleaze och hårdrock. Bandet har spelat förband till bland andra In Flames, Sepultura, Motörhead, Backyard Babies och Doro och även turnerat flitigt i Europa på egen hand. Dessutom har man besökt Ryssland, Australien och både Syd- samt Nordamerika.  2010 kunde man se Crucified Barbara i Melodifestivalen.

Senaste albumet The Midnight Chase [GMR Entertainment] släpptes 2012 och till dags dato har bandet släppt tre album. För närvarande befinner sig Crucified Barbara i studion och färdigställer sitt fjärde album med planerad utgivning i augusti.

– Vi har mer energi och tar tydligare ställning än nånsin tidigare och resultatet har blivit vår hittills absolut bästa, hårdaste och viktigaste skiva, hälsar bandet. Vi är superglada över att ha signat med Despotz, årets platta förtjänar ett fantastiskt skivbolag!

Claes Olson

Bilden, fr.v: Ömer Akay (Despotz Records), Nicki Wicked, Mia Coldheart, Ida Evileye, Klara Force och Carl-Marcus Gidlöf (Despotz Records)