3 mars 2014

KLUBB It’s a Spring Thing – med kvinnliga förtecken!

Studenterna på Musik & Eventarrangörsutbildningen på Campus Nyköping arrangerar under vinjetten Mittwoch varje termin olika musikhappenings. På onsdag den här veckan presenterar man klubben It’s a Spring Thing! med Jaquline Ronneklew, VIDAR (bilden nedan), Linn Öberg, PauPau, och Anna Cross på Nalen Klubbs scen i Stockholm.

Vårens Mittwoch har fokus på kvinnliga stjärnskott. I december 2013 gav tidningen Metro den snart EP-aktuella (och den här veckan av Nöjesguiden uppmärksammade) Jaqueline Ronneklew sitt högsta betyg och med orden “håll koll på debutanten Jaquline”. Rockfoto säger hon har en “drömsk röst med det där lilla extra som får folk hänförda”. Jaquline Ronneklew är ursprungligen från Norrland, men har varit bosatt i Stockholm sedan fem år tillbaka.

VIDAR, som första gången uppmärksammades på Polar Music Prize där de hyllades av såväl Paul Simon som Yo-Yo Ma, är en trio som spelar indiemusik med inslag av folktoner som skapas ur täta stämmor av alla tre och med gitarr, dragspel och cajon. I somras var bandet i USA där man med Anna Ternheim som producent lade grunden till sitt kommande album i Peter Gabriel-trummisen Jerry Marottas Dreamland Studios, för övrigt både i samma studio och med samma tekniker som på Neneh Cherrys senaste album: Adam Armstrong (Fleet Foxes, Sufjan Stevens m.m.)

Om Linn Öberg har GAFFA bl.a skrivit att “den akustiska gitarren och den känslosamma rösten – stark och skör på samma gång – är i förgrunden medan stämsången förstärker känslan av lantlig folkmusik”. 

Bakom skivspelarna står PauPau och Anna Cross, två kvinnliga DJ:s från Stockholm.

Nalen Klubb, Stockholm onsdag 5 mars.

Lars Nylin

Länkhttp://nojesguiden.se/artiklar/jaquline-ronneklew-rensar-ur-hjartat

Foto: Anna Ternheim