3 mars 2014

IFPI Musiken hyllad på 90 sekunder

Mitt i musikpriserna högsäsong har skivbolagens organisation Ifpi presenterat en 90 sekunder lång film som i en tagning hyllar det centrala oavsett era, musiken i sig.

Filmen är gjord av Steve Milbourne och Martin Stirling och spelades in i legendariska Abbey Road Studios i London.  Rapparen som summerar den inspelades musikens historia är den unge britten MC Pepstar, även Sverige finns med på ett hörn i form av ABBA:s Dancing Queen. Förutom det färdiga resultatet gjordes en ”the-making-of” som bland annat berättar om de 48 försök som gjordes innan allt fungerade i en enda spektakulär tagning.

IFPI-bossen Frances Moore säger i ett pressmeddelande: ”Music Remains is a celebration of recorded music, but there’s also an educational side to the film as it shows in a world with ever changing technology the constant value of music. We hope people enjoy the film, play it many times and share it with their friends.”

Länk till filmen
http://m.youtube.com/watch?v=wcfLolnmLl4

Projektets hemsida
http://www.musicremains.org/

Hashtagen är #musicremains

Lars Nylin