27 februari 2014

SVERIGETOPPLISTAN v 9 Ed Sheeran kvar i topp

Ed Sheerans I See Fire [Watertower Music Inc / Universal Music] är fortsatt landets hetaste låt och toppar SVERIGETOPPLISTAN. Även albumlistan har en stabil etta, Aviciis True [Universal Music] som nu funnits i toppskiktet i sex månader.

Bästa nykomling på albumlistan är dansbandet Claes Lövgrens Vi börjar om igen [Atenzia/Budgetgrossisten] som nummer 19. Klättrar gör bland annat Grammisvinnaren Håkan Hellström (från plats tio till fem) och Sverigeaktuella Lorde (från elva till sex). Det stora raset står förra veckans bästa nykomling för. Dead By April faller från fem till 36 med Let The World Know [Universal Music].

Starkaste nykomling bland låtar är Mr Probz vars Waves [Left Lane/Sony Music] går in som nummer 23.

Samlingslistan har en ny etta i soundtracket till Frozen [Walt Disney/Universal Music] och detsamma gäller klassiska listan där Jonas Kaufmann är ny etta med Schubert: Winterreise [Sony Classical/Sony Music].

Lars Nylin

www.sverigetopplistan.se