25 februari 2014

DIGITALNYTT WiMP satsar på HiFi och musikvideor

Musiktjänsten WiMP lanserar nu en uppdatering. WiMPs HiFi-användare får tre nya nyckelfunktioner; HiFi-ljudkvalitet i datorn, integrerat WiMP-magasin i spelaren och utökad spårinformation med fakta om vem som har skapat musiken. WiMP gör också en satsning på musikvideor.

WiMP HiFi lanserades i oktober 2013. WiMP HiFi finns sedan tidigare för mobiltelefoner, surfplattor och nätverksspelare och från och med nu även för PC och Mac.

– Det har varit en mycket större efterfrågan på WiMP HiFi än vad vi hade räknat med, men det är inte förvånande med tanke på tillväxten av avancerade stereoanläggningar och hörlurar. Musikälskare har utvecklats bortom det enkla behovet av tillgång till musik. Nu bryr de sig också mycket mer om upplevelsen av musiken. HiFi är ljudets motsvarighet till HD och när människor skaffar mer avancerad ljudutrustning så söker de tjänster som kan ge dem bästa möjliga ljudupplevelse, säger WiMPs VD Andy Chen i ett pressmeddelande.

Med nya WiMP Magazine integrerat i spelaren kan användarna lyssna på musiken medan de läser artiklar, intervjuer, bakgrundsinformation eller helt enkelt en presentation av artisten eller bandet som spelas. Lyssnarna kan också få reda på mer om hur musiken har skapats via appen. Den nya uppdateringen innebär att de för första gången får utökad spårinformation som berättar om låtskrivare, kompositörer, producenter och musiker.

– Att upptäcka musik handlar inte bara om att hitta nya låtar och artister utan också om att förstå varför en låt eller en skiva låter på sättet den gör och vem som ligger bakom det. Vi tycker att det är dags för låtskrivare, kompositörer, producenter och musiker att få mer utrymme i vår streamingtjänst. Vi tror att det ger lyssnarna starkare band till sina favoritlåtar och hjälper dem att hitta nya, fortsätter Chen.

Den första delen av videofunktionen beta-lanseras nu med en redaktionell kanal med utvalda, populära videor i WiMP. Tjänsten finns till en början tillgänglig för Androidanvändare och kommer inom en snar framtid även till iOS.

– Vi är bara i början av den stora omdefinieringen av vad ett musikabonnemang egentligen ska betyda för dagens konsumenter. Vi har en lång resa framför oss och WiMPs målsättning är att bli ledande i att tillhandahålla multimediamusikupplevelser som kombinerar ljud, video och annan musikunderhållning, säger Andy Chen.

Lars Nylin