13 februari 2014

FESTIVAL Skrillex till Dans Dakar

Dans Dakar i Stockholm inleds i år 8 augusti med ett utökat klubbprogram.9 augusti invigs det stora festivalområdet med tre scener. Den här veckan presenterade arrangörerna sin första bokning Skrillex.

Senast Skrillex var i Sverige var på Peace & Love i Borlänge 2012. På Dans Dakar kommer Skrillex för första gången i Sverige att uppträda med sin spektakulära ljus- och produktionsrigg The Spaceship.  I livesammanhang arbetar Skrillex som ett helt band och allt är just live. Med honom finns ljudtekniker, ljustekniker och VJ’s som arbetar med bl.a LED-skärmar, 3D-projektioner och pyroteknik.

26-åriga Skrillex (vars riktiga namn är Sonny Moore) har haft stora framgånger både som artist, producent och liveartist. Bl.a har han tilldelats sex Grammy Awards, har nästan dubbelt så många följare än Daft Punk på Spotify och har toppat några av världens största festivaler. Sonnys katalog rymmer hits och samarbeten med t.ex A$AP Rocky, Damian Marley, Ellie Goulding, Korn och The Doors. I vår släpper Skrillex ett nytt album.

Claes Olson

Länk:

www.dansdakar.se