12 februari 2014

ARTIST Galantis satsar på USA

Den svenska duon Galantis – Linus Eklöw och Christian Karlsson, mer kända som Style Of Eye och Bloodshy (Miike Snow) – har kontrakterats av Atlantic Records / Big Beat i USA. I april spelar man på den amerikanska festivalen Coachella, som i år arrangeras 12-19 april.

Bloodshy har tidigare vunnit en amerikansk Grammy för Britney Spears Toxic samt vunnit Svenska Regeringens stora Musikexportpris. Han har även skrivit låtar åt bl.a Madonna, Katy Perry och Jennifer Lopez, samt är ena grundaren av Miike Snow. Style Of Eye är just nu aktuell med egna singeln Kids och har bl.a varit med och skrivit Icona Pops I Love It.

För närvarande är Galantis, vars nya singel Smile kan höras på radio, baserade i Los Angeles där man jobbar med sin nya EP som kommer under våren.

Claes Olson