7 februari 2014

4 SNABBA Sofia Thurn / Export Music Sweden på MIDEM

För snart två år sedan tog Sofia Thurn examen på Musik & Eventarrangörsutbildningen på Campus Nyköping. På årets MIDEM var hon Export Music Swedens projektledare på den stora internationella musikmässan MIDEM i Cannes. Under ett av hennes arbetspass på mässan passade Musikindustrin på att ställa 4 SNABBA till henne.

Vad tycker du om MIDEM?

– Jag tycker att det är jättebra, jag har ju ingenting att jämföra med. Jag har aldrig varit här förut men tycker att det verkar som en bra mässa. Vi har haft fullt på mötesborden vid montern hela tiden, så det känns som att det är lyckat för de bolag som är här.

Vad är din uppgift här på MIDEM?

– Att finnas till i svenska montern och ha kontakt med alla företag och organisationer från Sverige som är här. Det har varit jättekul, att finnas till att hjälpa, fixa och att möta människor.

– Jag är ju mest här för att ge service för bolagen. Arbetet i montern har gett mycket till Export Music Sweden. Bland annat genom att kunna finnas till och få bättre kontakt med de bolag som är här, så man kan samarbeta i framtiden.

Hur har din utbildning på Musik & Eventarrangör i Nyköping gynnat din karriär och hur ser dina framtidsplaner ut?

– Jag jobbar även 50 procent på Musiksverige och det jobbet fick jag efter att ha praktiserat där under min utbildning. Genom Musiksverige fick jag jobb på ExMs, så det är genom utbildningen jag fått det här jobbet.

– Hur framtiden ser ut vet jag inte riktigt. Jag har faktiskt inte tänkt så mycket framåt, men jag tänker jobba på eftersom jag trivs så bra. Vi får se!

Corinne Nystedt