4 februari 2014

ORGANISATION EU-kampanj för upphovsrätt

”Säg ja till kultur och nej till nedmontering av dina rättigheter”. Det är budskapet i den kampanj den europeiska musikskaparorganisationen ECSA, European Composer & Songwriter Alliance, lanserat för att både kulturskapare och kulturintresserade ska vara med och påverka framtidens upphovsrätt.

Just nu pågår en öppen konsultation angående EU-arbetet för att reformera upphovsrätten med SKAP som svensk kontakt. Enkäten är öppen fram till i dag onsdag 5 februari.

Besök kampanjsidan Creators for Europe och läs mer. Där hittar man dels ett upprop som man kan skriva under direkt på sidan, dels en länk till EU-kommissionens enkät. Man behöver inte besvara alla frågor i enkäten – även man du bara besvarar ett fåtal tas svaren med i EU-kommissionens sammanställning. Enkäten är på engelska, men man kan lämna dina svar på svenska om så önskas.

Lars Nylin