29 januari 2014

SKIVBOLAG Universal Music kontrakterar Mountain Bird som första artist från Spinnup

Mountain Bird har som första artisten från Spinnup fått ett skivkontrakt med Universal Music. Universal Musics distributionstjänst Spinnup lanserades i mars 2013 och har idag 10 000 medlemmar som via tjänsten distribuerar sin musik.

I Spinnup skapar man en artistprofil och de artister som blir upptäckta av Spinnups egna talangscouter får hjälp med bl.a. marknadsföring och promotion. Dessutom har man chansen att bli upptäckt av Universal Music och få skivkontrakt.

Spinnup-scouten Amanda Brink upptäckte Mountain Bird när han uppträdde på Lilla Klubben i Kalmar.

– Jag visste att jag hade snubblat över något speciellt när jag hörde hur vacker, drömlik, och stämningsfull Mountain Birds musik är, säger Amanda Brink. Med den talang och drivkraft Mountain Bird demonstrerar finns det inte mycket som hindrar en ljus framtid.

Efter kalmarspelningen värvade Amanda Brink Mountain Bird till Spinnup och våren 2013 släpptes debut EP:n Young Blood Pt.1. I höstas kom singeln Don’t Mind, som bl.a. har spelats på BBC radio 2 och valts ut till Track of the week av XFM.

Bakom bandet Mountain Bird står Adam Öhman som svarar för sång, text och musik.

– Vi har haft ögonen på många artister via Spinnup och det många talanger att välja mellan men Mountain Bird hade allt vi önskade, säger Universal Musics A&R Carl Ekesiöö. Vi är extremt peppade på att börja jobba med Adam och Mountain Bird. Gemensamt kommer vi gå långt.

– Det är otroligt viktigt för mig att ha människor jag kan lita på runt mig och min musik, säger Adam Öhman. Dels för att den är så personlig, men också för det är det jag gör och kan. Jag är här för att stanna en lång tid och jag vet att Universal kan matcha min ambitionsnivå samt har de resurser som krävs för att göra det till verklighet. Därför är jag otroligt glad att just Universal har visat stort intresse i något jag spenderar all min vakna tid till.

Claes Olson