9 januari 2014

FESTIVAL Artister, DJ:s och föredragshållare till By:Larm

Den här veckan har by:Larm presenterat ytterligare 16 band till den norska branschfestivalen i Oslo i slutet på februari. Dessutom är det klart att Arcade Fires och Yeah Yeah Yeahs producent James Murphy från LCD Soundsystem kommer att hålla föredrag och spela av ett DJ-set.

De nu bokade artisternas musikstilar sträcker sig från svensk soul till norsk punkrock, men enligt festivalledningen har alla bokningarna det gemensamt att de är intressanta och starka akter med internationell potential.

Från Sverige är nu sjufaldigt gramisnominerade Jenny Wilson, Könsförrädare och Naomi Pilgrim klara. Sedan tidigare återfinns även First Aid Kit i årets upplaga.

Samtliga I veckan presnterade bokningar: All We Are (NO), Arif (NO, Beastmilk (FIN), Daniel Kvammen (NO), Danny Maroc (NO), Erlend Øye & Hjálmar (NO/ICL), Hanne Kolstø (NO), Iampsyencefction (NO), Jenny Wilson (SE), Klish (NO), Könsförrädare (SE), Naomi Pilgrim (SE), Onklp & De Fjerne Slektingene (NO), Sigurd Julius (NO), Team Me (NO) och The Wolves (NO).

Fler akter tillkommer.

Claes Olson