19 december 2013

FESTIVAL Folk at Heart

På Scandic Grand Hotel i Örebro är det 3-4 januari premiär för den nya musikfestivalen Folk at Heart, ett folk- och rootsinriktat arrangemang under annorlunda former. Som framgår av namnet är det arrangörerna av Live at Heart, med Anders Damberg i spetsen, som ligger bakom.

Förlagan till Folk at Heart är den amerikanska shocasefestuvaken Folk Alliance Conference, som årligen hålls i Nordamerika. På hotellets scener – och sen kvälls- och nattid även rum (!) kommer artister och musiker att uppträda, jamma och umgås i två dygn.

– Vi är visionärer, konstaterar Anders Damberg. Vi tror att Folk at Heart, på samma sätt som i USA, med tiden kan bli något riktigt stort och viktigt för artister och musikbransch som vill marknadsföra sig och framåt.

Hittills har 110 artister och 30 representanter för musikbransch och media anmält sig till festivalen, men antalet ökar hela tiden.

Claes Olson