19 december 2013

ARTIST Caviare Days i Europa

Gävlebandet Caviare Days fortsätter arbetet med att etablera sig i Europa. För snart två år sedan släppte bandet sitt självbetitlade debutalbum och tidigt i somras släppte bandet en ny version av sin låt When The Light Is Breaking (feat. Ebbot Lundberg) som uppmärksammades i både England och Tyskland.

Kort efter det singelssläppet bjöd BBC Radio 1 London in bandet till en live session, och dessutom plockades de upp av BBC Introducing som utmålade bandet som nästa stora genombrott från Sverige efter ABBA.

Under hösten har bandet tecknat avtal med det tyska bokningsbolagen Solar Penguin och United Stage i Sverige. I februari gör bandet en klubbturné i Tyskland, en turné som kommer att utökas med ytterligare datum runt om i Europa.

Parallellt med detta arbetar bandet färdigställa sitt kommande, andra album.

Claes Olson

Foto: Isabelle Minou

Länk:

www.caviaredays.com

Tyskland / bekräftade turnédatum 2014

7/2 Hildesheim – Löseke

8/2 Pirmasens – Saalbau

11/2 Hannover – Kulturpalats

12/2 Berlin – White Trash