12 december 2013

MUSIKPRIS Dalecarlia Music Awards

Fredag 21 februari 2014 kommer Dalarnas första musikpris att delas ut på Galaxen i Borlänge.  Idag offentliggjordes de nominerade till Dalecarlia Music Awards vid en presskonferens på Boomtown. Folkmusikern Malin Foxdal är som ensam dubbelt nominerad.

Dalecarlia Music Awards har instiftats för att manifestera styrkan och bredden i Dalarnas musikliv.  Juryns uppgift har varit att utifrån sin bedömning av musikalisk kvalitet premiera och lyfta fram det bästa inom det regionala musiklivet med de artister, musiker och verksamma inom musiklivet som är boende och aktiva inom Dalarnas musikliv.

Fokus för juryn har framförallt varit musikaliska höjdpunkter under det gångna året, men juryarbetet har även betraktat positiva och betydelsefulla insatser för Dalarnas rika musikliv ur ett längre tidsperspektiv.

Dalacarlia Music Awards 2013 / nominerade

Årets folkmusikpris

Bingsjöstämman
Folk- och världsmusiklägret Ethno
Kalle Almlöf & Jonny Soling
Malin Foxdal

Årets arrangör

Skankaloss, Gagnef
Dansbandsveckan, Malung
Liljan, Borlänge
Sabaton Open Air, Falun

Årets artist

Stiko Per Larsson
The Tallest Man On Earth
Follow Him To The End Of The Desert
Kalle Moraeus

Årets producent

Daladubz
Jakob Grundtman
Jonas Kjellgren
Peter Tägtgren

Årets låt

Även en idiot – Hökartorget
Allt jag vill är att du vill – Doris Hopp
Spola tillbaka – Rhymes & Riddim
Let´s Start A Fire – Betty Goes A GoGo

Årets band

John Lindberg Trio
Larz-Kristerz
Sabaton
Me The Tiger

Årets album

The Cardinal Sin – Prop Dylan
Lång väg hem – Malin Foxdal
The Start Of Something New – Benesser
The Killer Angels – Civil War

Utöver ovanstående priskategorier kommer det på galan på Galaxen i Borlänge 21 februari även att delas ut pris till Årets nykomling (utses i en omröstning arrangerad av Sveriges Radio Dalarna), ett Årets liveupplevelse (utses i en läsaromröstning arrangerad av Dalarnas Tidningar), Juryns specialpris (instiftat för att premiera personer eller verksamheter som haft stor betydelse för musiklivet i Dalarna) samt ett pris till Årets interaktiva produktion, där nomineringar görs av en av den regionala dataspelbranschen utsedd jury, med Tension Graphics  som huvudansvariga.

Dalecarlia Music Awards jury består av representanter från Dalarnas studieförbund, BoomTown, Folkmusikens Hus, Dalarnas Tidningar och Sveriges Radio Dalarna.

Lars Nylin

Bilden: Malin Foxdal