10 december 2013

PRIS Sju svenska Grammychanser

När amerikanska Grammy delas ut 28 januari finns sju svenska vinstchanser. Martin ”Max Martin” Sandberg (bilden) har två möjligheter.

Max Martin kan dels vinna en grammy för Katy Perrys jättehit Roar – han delar den nomineringen bland annat med Perry själv – men är även nominerad i kategorin Årets album, då ihop med svenske parhästen Johan ”Shellback” Schuster. Det handlar då om låtar till Taylor Swifts album Red.

Andra nominerade svenskar: Arnthor Birgisson i kategorin Best Latin Album, Alesso i kategorin Bästa remix, filmregissören Jonas Åkerlund för Bästa musikfilm och Göteborgssymfonikerna med dirigenten Neeme Järvi för sitt framförande av Atterberg: Orchestral Works Vol. 1. Operasångerskan Katarina Dalayman är därtill nominerad i kategorin för bästa operaskiva, eftersom hon medverkar på Wagner: Der Ring Des Nibelungen.

Lars Nylin