4 december 2013

LIVE Metallica toppar ny Gärdetfestival

Gärdet i Stockholm är nästa sommar platsen för Summerburst. Men den klassiska rockslätten i östra Stockholm blir även scenen för en ny festival med metalprofil. Endagsfestivalen STHLM Fields toppas av Metallica och arrangeras av Live Nation 30 maj. Samtidigt släpps nya namn till Getaway Rock.

Metallica framträder på Gärdet tillsammans med bland andra Slayer, biljetterna släpps tisdag den 10 december kl 9.00.

Under spelningen på STHLM Fields kommer Metallica bjuda på en önskekonsert där bandets fans bestämmer vad gruppen ska spela, kallad Metallica By Request. Metallica kommer spela 18 låtar varav 17 är de låtar som fansen valt, valen sker i samband med biljettköp online. Utfallet presenteras därefter på www.metallica.com.

Gärdet i Stockholm var en ofta använd festivalplats på 1970- och 80-talen, nu blir den alltså åter använd i festivalsammanhang.

Nyheten om STHLM Fields innebär även att festivalslaget om rocksommaren 2014 tätnar. Ytterligare nio band är klara till Getaway Rock i Gävle.  Tidigare i veckan presenterades Volbeat som det första klara bandet. Nu fyller arrangerande Scorpio på med ytterligare nio. Bland annat är Opeth, Dimmu Borgir och Arch Enemy klara för festivalen.

I morgon fredag 6 december klockan 10:00 släpps Early Bird-biljetter till Getaway. Det handlar då om ett begränsat antal rabatterade biljetter.Getaway arrangeras 7-9 augusti 2014.

Lars Nylin