25 november 2013

EXPORT MUSIC SWEDEN Svensk succé i Brooklyn

I torsdags arrangerades Sweden Makes Music i New York. Ny svensk musik presenterades på nyöppnade Baby’s All Right i Williamsburg Brooklyn. 

Klubben var fylld till sista plats, 400 inbjudna gäster, till stor del amerikansk musikbransch inklusive tunga A&R-personer från såväl majors som independentbolag. På scenen stod Vaz, Man Tear, Marlene, Kissey och Axel Boman. DJ:s agerade Måns Ericson, Jenny Seth och Jenny Mörtsell.

Jesper ThorssonExport Music Sweden säger till MI:

– Det var ett otroligt lyckat arrangemang. Ett stort tack till alla parter som var inblandade samt de svenska artisterna som gjorde ett starkt intryck. Det är väl ingen nyhet att svensk musik är högintressant för amerikansk A&R, men denna succé med så mycket tung bransch nere på spelstället var något extra. Med rätt partners och smart förarbete är detta möjligt. En fantastisk kväll i Brooklyn för svensk musik!

Niklas Arnegren, kulturfrämjare på Svenska konsulatet i New York fortsätter:

– New York är en viktig marknad med tung branschnärvaro, opinionsbildande publik och ett enormt musikutbud. Många kreativa svenskar och artister går redan för egen maskin och står sig bra i bruset här. Vi fångar upp det starka intresset för svensk pop och skapar en plattform där nya artister kan dra nytta av gemensamma kontaktytor.

Bakom Sweden Makes Music stod Svenska konsulatet i New York, Svenska Institutet, Grandins Flying Circus och Export Music Sweden.

Lars Nylin