21 november 2013

MUSIKTÄVLING Wacken Metal Battle Sweden 5 år

För femte året i rad arrangeras Wacken Metal Battle Sweden 2014. De fyra deltävlingar avgörs samtidigt lördag 8 februari i Falun, Göteborg, Stockholm och Östersund. Den svenska finalen arrangeras i Falun lördag 15 mars, 2014.

Alla okontrakterade band inom hårdrock och metal är välkomna att skicka in tävlingsbidrag senast 31 december 2013. Bland dessa väljs minst fyra band ut till deltävlingarna i Stockholm, Göteborg, Falun och årets Östersund lördag 8 februari. Den svenska finalen avgörs lördag 15 mars i Falun inför en branschjury bestående av musikjournalister, metalmusiker samt beslutsfattare inom musikindustrin att utse det vinnande bandet.

Första pris i Sverige är en spelning på den stora tältscenen Bullhead City Circus på Wacken Open Air i Tyskland i augusti. Som bonus får vinnande bandet även spela på Rockstad: Falun i augusti 2014 samt en backdrop från Bandshop
Vinnaren av världsfinalen får ett skivkontrakt med Nuclear Blast, utrustning från Marshall, samt också spela på Wacken Open Air 2015.

Wacken Metal Battle har pågått runt om i världen sedan 2004. I år medverkar liksom tidigare 30 länder, bl.a Kina, Japan, Kanada, Indien, Ryssland, Mexiko, Sydafrika, Färöarna och Israel. Ett nytt land för i år är Egypten. Sverige är med för femte året.

Wacken Open Air startades 1990 och är drygt 75 000 besökare idag den största metalfestivalen i världen. Nästa års festival blev utsåld på mindre än 48 timmar, vilket var rekordsnabbt.
Claes Olson

Länk:

http://wackenmetalbattle.se/